Lähihoitajien tuore puheenjohtaja: Haluan jäsenet lähelleni

11.11.2016

Kuva: Pasi Autio

Yasemin Uğuzel on Suomen Lähihoitajat ry:n uusi puheenjohtaja.

Yhdistys valitsi uuden puheenjohtajan ja hallituksen vuosikokouksessaan perjantai-iltana. 

Yasemin Uğuzel kiinnostui puheenjohtajuudesta, koska sen kautta on mahdollista vaikuttaa alan tulevaisuuteen, lähihoitajien ammatilliseen asemaan ja koulutuksen kehittämiseen.

– Haluan olla helposti lähestyttävä puheenjohtaja. Toivon jäseniltä rohkeita yhteydenottoja, yhdessä pystymme vaikuttamaan asioihin.

Uğuzel työskentelee Kirkkonummen terveyskeskuksen kuntoutusosastolla. Vuoden alussa edessä ovat uudet haasteet Espoon sairaalassa, ortopedisella osastolla. Hän valmistui lähihoitajaksi 2009.

Tulevaisuuden haaveissa on yhdistää hoitajan ammatti ja yhdistystoiminnassa vaikuttaminen.

– Olen viime vuosina innostunut järjestötoiminnasta jopa niin paljon, että olen miettinyt sitä vaihtoehtoisena tulevaisuuden työpaikkana. Toistaiseksi hoitoala vetää kuitenkin enemmän puoleensa. 

Liiton jäsenenä et ole yksin

Tuoreen puheenjohtajan mukaan liittoon kannattaa kuulua, koska silloin ei jää yksin ja saa tarvittaessa apua. Liiton kautta saa myös työelämän vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen, jota ei muualta ole mahdollista saada. 

– Liittoon liittymisen myötä olen myös itse ymmärtänyt ja oppinut etuni ja oikeuteni työmarkkinoilla. Tehy pitää puoliani ja vastaa kysymyksiin. Suomen Lähihoitajat huolehtii ammatillisesta edunvalvonnasta. 

Lähihoitaja, ihmisen lähellä

Uğuzelin mielestä lähihoitajan työssä parasta on ihmisläheisyys, potilaat ja työkaverit. Työ on monipuolista, vaihtelevaa, ja työn jäljen näkee heti. 

- Koen onnistumisen hetkiä työssäni, kun potilas on tyytyväinen saamaansa hoitoon, kun kuntoutettavaksi tullut potilas pääsee kotiin tai hänelle löytyy elämäntilanteeseen sopiva jatkohoitopaikka. Tyytyväinen potilas on paras kiitos. 

Suomen lähihoitajat ry:n hallitus 2017-2018

Puheenjohtaja
Yasemin Uğuzel

Hallituksen jäsenet
Tarja Kippola
Enni Liukkonen
Riitta Kinisjärvi
Poika-Mies Riionsaari

Varahenkilöt
Hanna Haikonen
Heidi Virtanen
Edina Bilajac