Ystävyys

14.2.2014

Kirjoitan aiheesta ystävyys,

Aihe tuli mieleen 14.2 olevasta ystävänpäivästä. Tärkeää kuitenkin on, että tässäkin yhteisössä (Suomen Lähihoitajat ry:n hallituksessa) voi olla oma itsensä. Jokainen meistä on erilainen ihana immeinen.Olennaista on se, että me hyväksymme toisemme hyvine ja huonoine puolineen. Joillekin toisiin ihmisiin tutustuminen on helpompaa kuin toisille. Jotkut vaativat enemmän aikaa kaveruus- ja ystävyyssuhteiden solmimiseen, joiltain se käy nopeammin.
Toiset viettävät aikaa mieluummin kaksin kaverin kanssa, toiset taas viihtyvät paremmin isommassa porukassa.

Tärkeintä on, että jokainen löytää oman paikkansa yhteisössä ja on tyytyväinen omaan panokseensa yhteisössä sekä tulee hyväksytyksi omana itsenään, aitona ihmisenä.
Ihmissuhteissa riidoilta ei aina voi välttyä. Kaikki ovat joskus vihaisia ja jokaisella on siihen oikeus, mutta toista ei saa loukata henkisesti. Tällöin on tärkeää osata keskustella rakentavasti. Riidellessä syyllistytään usein kärjistelyyn, syyttelyyn, vähättelyyn ja kielteisyyteen.

Tärkeätä olisi kuitenkin osata kommunikoida, jotta riidan päätteeksi löytyisi ratkaisu, joka tyydyttää molempia. Silloin molemmat pystyvät seisomaan sanojensa takana. Myös anteeksi pyytäminen ja anteeksi antaminen ovat opettelemisen arvoisia asioita. Niiden avulla monet hankalatkin tilanteet kääntyvät hyviksi.

Riitelyn tulisi aina päättyä sovintoon. Tällöin asiat eivät jää puhumatta eikä vaivaamaan mieltä. Riidellessä tulisi muistaa, että asiat riitelevät, eivät ihmiset.

On ollut ihanaa saada toimia kanssanne ja tutustua teihin. Yllä olevassa tekstissä on paljon asiaa, sopii kaikkiin ihmissuhteisiin niin työssä, kotona kuin muissakin sosiaalisissa tilanteissa.

Terveisin,

Enni Liukkonen hallituksen jäsen

Päivän piristys vielä ohessa!

Tärkeää elämässä on nöyryys ja intohimo.
Minkä teetkin, tee takapuoli savuten.
Syöksy siihen suorin vartaloin kahdella kierteellä,
koska vain siten lunastat itsekunnioituksesi.
pane heftaa polveen ja etene taas.
Jos kaadut aina vain, ajattele, että
kukaan ei kaadu niin komeasti kuin minä,
niin suoraan mahalleen ja näköalapaikalle.

Sillä autuaita ovat ne, jotka osaavat nauraa itselleen,
koska heiltä ei tule hupia puuttumaan.
Ja jos kaadut, nouse ylös,

- Aino Suhola -