EI KÄY!! Pääministeri Sipilä.

13.9.2015

Arvon herra pääministeri Sipilä, vaalien aikaan lupasitte paljon asioita, puhuitte kansalle. Monet ajattelivat, että pitkästä aikaa Eduskunnassa tulee istumaan fiksuja päättäjiä, jotka kuulevat meidän äänemme ja puhuvat sillä. Nyt viime päivien aikaan kuulemme enää vain teidän äänenne.

Uutisointi sai minut kaivamaan arkistojen kätköistä erään haastattelusi: HS 29.5.2015 "Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on muodostanut Suomeen hallituksen, jonka visioissa Suomi on vuonna 2025 "uudistuva, välittävä ja turvallinen maa", jossa jokainen voi kokea olevansa tärkeä. "Yhteiskunnassamme vallitsee luottamus", Sipilän hallituksen hallitusohjelma alkaa.

Luottamus on siis yhä pääministeri Sipilän, 54, hallituksen iskusanoja."
Nyt arvon pääministeri voisitko siis valaista ymmärtämätöntä hoitajaa, joka ei ainakaan tunne itseään tärkeäksi näiden suunnitelmien ansiosta ja jolta mm. aiotte viedä palkasta ehkä sinulle merkityksettömiä, mutta meille suuria summia?!

Miten mainitsemasi luottamus ja välittäminen tulevat näkymään näissä uudistuksissa?! Meistä kukaan ei oletakaan, että kaikki lupaukset täyttyisivät, mutta edes joku pohja niillä tulisi säilyttää, se pohja on nimeltään luottamus. Teen itse töitä terveyskeskuksen vuodeosastolla, jossa vallitsee suuri luottamus ja välittäminen juuri sinun sanojesi mukaan. Luottamus moniammatillista työyhteisöä kohtaan, luottamus ja välittäminen potilaiden, omaisten ja hoitajien välillä.

Me teemme paljon sellaista työtä, jota monet eivät tule edes ajatelleeksi. Teemme tärkeää työtä ihmisten parissa. Me kuntoutamme sairauksien ja onnettomuuksien jälkeen ihmisiä. Me pidämme huolta ihmisistä joilla ei ehkä ole enää yhtäkään omaista. Selvitämme heidän mahdollisuutensa kotona asumiseen, järjestämme jatkohoitopaikan tilanteen niin vaatiessa. Me hoidamme kuolevan potilaan ja samalla lohdutamme omaisia. Me kuntoutamme vaikeasti sairaat ihmiset jaloilleen. Me emme saa valita, että haluammeko hoitaa aggressiivisen ja vaikean potilaan, joka on väkivaltainen hoitajia kohtaan, kun ei ehkä sillä hetkellä ymmärrä parastaan. Me hoidamme, koska meihin luotetaan ja koska me välitämme.

Palkka on aina ollut huono alallamme, joka vaatisi paljon enemmän, mutta se ei ole ollut tähän saakka este sille, ettemme tekisi tätä työtä täydellä sydämellämme, mutta itse 26-vuotiaana jo 10-vuotta hoitoalalla olleena, mm. lyötynä, purtuna, haukuttuna, uhattuna ja tietysti kiitettynäkin, voin kertoa, että sinä ja hallituksesi saatte ainakin minut ja varmasti muutaman muunkin harkitsemaan alanvaihtoa mikäli tulevaisuudessa "haittalisät" poistuvat, lomapäivät vähenevät ja sairasloma muuttuu palkattomaksi. Hyvä jos olet tyytyväinen ja nukut yösi rauhassa, minä en.

Minä mietin millä tulevaisuudessa tulen elättämään perheeni, maksamaan laskuni ja samalla tekisin työtä sydämelläni. Ensi viikon perjantaina 18.pvä klo 11 alkaen on teidän vuoronne kuulla meidän äänemme, en aio tulla yksin vaan muutaman muun kanssa ja silloin tavataan torilla!! ‪#‎EIKÄY‬

Suomen Lähihoitajat ry:n hallituksen jäsen

Yasemin Acarsoy