Kysymysmerkkien Kevät / Jäsenkirje

21.4.2016

Kysymysmerkkien Kevät

Alkuvuosi on ollut täynnä uutistulvaa yhteiskunnan asioista jotka koskettavat meitä lähihoitajia. Muutoksen tuulet puhaltavat niin yksityissektorilla kuin julkisellakin puolella. Vauhti oli välillä niin hurjaa ettei millään meinannut tietää miten tapahtumat todella etenevät. Media ainakin sai uutisoitavaa!

Nyt tilanne on onneksi hieman rauhoittunut vaikka avoimia kysymyksiä on edelleen paljon. Uusikeskusjärjestö hanke, Sote-uudistus ja yhteiskuntasopimusneuvottelut muutamia mainitakseni. Saamme joihinkin kysymyksiin vastauksia kesän alkuun mennessä, niitä siis odotellessa!

Lähihoitajien kannalta toivoisin enemmän julkista keskustelua; koulutusmääristä sekä valintakokeista, työpaikkojen työhyvinvoinnista sekä tasa-arvosta että samapalkkaisuudesta.

Koulutuksemme tulee edelleen olla riittävän laadukasta ja siksi myös pääsy- ja soveltuvuuskokeilla on paikkansa. Varmistamme yhdessä motivoituneet työkaverimme. Työhyvinvointiin on satsattava; Työhyvinvointi vaikuttaa muun muassa työssä jaksamiseen. Hyvinvoinnin kasvaessa työn tuottavuus ja työhön sitoutuminen kasvaa ja sairauspoissaolojen määrä laskee. Tasa-arvosta huolehtiminen kuuluu meille kaikille ja lähihoitajille erityisen tärkeää on tulevaisuudessakin samapalkkaisuuden edistäminen nykyistä merkittävästi ponnekkaammin!

Varmat kevään merkit on kuitenkin nähtävissä ulkona luonnossa. Muistakaa nauttia työn lomassa lämpenevistä kevät ilmoista ja tuleehan se kesä sieltä varmasti kysymysmerkeistä huolimatta.

Suomen Lähihoitajat ry

Puheenjohtaja Marja-Liisa Mulo-Rantanen