Vuoden lähihoitaja 2023 Jenny Nygård

27.10.2023

Suomen Lähihoitajat ry on valinnut vuoden lähihoitajan vuosittain jo vuodesta 2014. Tänä vuonna vuoden lähihoitajaksi valittiin Jenny Nygård Espoosta. Jenny on toiminut lähihoitajana kohta 20 vuotta ja työskentelee tällä hetkellä vanhusten parissa Mehiläisen Mainio-kodissa. Iäkkäät ihmiset ovat vieneet hänen sydämensä ja hän kokeekin, että saa antaa työssään heidän kanssaan itsestään kaiken ja vanhukset pitävät hänestä, koska hän tekee työtään suurella sydämellä. Työyhteisössä hän on rohkea ja pidetty työntekijä, joka hoitaa työtehtävänsä hyvin ja tunnollisesti. Hän kohtaa asiakkaansa arvostavasti ja kunnioittaa heidän  itsemääräämisoikeuttaan. 

Näitä asioita käytettiin valintaperusteina hänen valinnassaan vuoden lähihoitajaksi. Valinnan tekee Suomen Lähihoitajat ry:n hallitus. Yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä Tehyn kanssa.

Jenny oli erittäin otettu ja yllättynyt valinnastaan vuoden lähihoitajaksi: "Iso kiitos vuoden lähihoitaja-tittelistä. En olisi koskaan voinut uskoa, että juuri minut valittiin. Ihan sanattomaksi vetää. Tämä antaa kyllä niin paljon lisäpotkua ja motivaatiota - näinä päivinä, kun hoitajapula on suuri. Kai siihen pitää vaan uskoa, että kun tekee työtä sydeämellä se näkyy myös mulle. Iso kiitos kaikille!"

Vuoden lähihoitajan valinta julkaistiin Suomen Lähihoitajat ry:n opintopäivillä 27.10.2023.