Vuoden Lähihoitaja 2020 on Riitta Holttinen

16.12.2020

Riitta Holttinen. Kuvaaja Pasi Leino

Suomen Lähihoitajat ry on valinnut vuoden lähihoitajaksi turkulaisen Riitta Holttisen, joka työskentelee avannevastaavana Turun yliopistollisen keskussairaalan (TYKS) vatsakirurgisella vuodeosastolla. 

Holttisen tie sosiaali- ja terveysalan ammattilaiseksi alkoi sairaala-apulaisen kesätyöstä, jolloin hän tajusi hoitotyön merkityksellisyyden. Hän valmistui perushoitajaksi vuonna 1989 Salon terveydenhuolto-oppilaitoksesta.  

Holttinen on työskennellyt TYKSissä yli 25 vuotta. Tänä aikana hän on kehittänyt ja vienyt eteenpäin avanneleikattujen potilaiden hoitoa.  

- Saan niin paljon voimaa potilailta ja heidän auttamisestaan. Lisäksi avannepotilaiden hoidossa on paljon opittavaa, koska hoidamme hyvin erilaisia potilaita. Minulla on myös aivan ihanat työkaverit ja yhteistyö avannepotilaiden hoitoon erikoistuneiden yritysten kanssa on myös hedelmällistä. 

"Rautaisen ammattitaidon lisäksi Riitta osaa ottaa potilaan erilaiset tunnetilat huomioon. Asiakkaat hänen osastollaan ovat usein elämäntilanteen rajusti muuttuessa toivottomia ja lamaantuneita. Hän osaa luoda heihin uskoa parempaan”, toteavat myös Holttisen kollegat. 

Lisätietoja toimisto@suomenlahihoitajat.fi