Vuorotellen vapaalle

6.6.2014

Vaikka kesäkuu alkaa ja monille se on kesäloman paikka, olenkin viettänyt jo kesälomani ja mieli on virkeä ja levännyt. Samalla tämä kaikki tuntuu niin oudolta ja jotenkin vieraalta ja ihmeelliseltä, eihän minun tarvitsekkaan lähteä töihin, minullahan alkaa kesäkuussa vuoden mittainen vuorotteluvapaa. Mieleni odottaa sitä innolla, kaiken sen paperisodan ja puhelinsoittojen jälkeen kaiken pitää olla nyt kunnossa ja vuorotteluvapaa voi alkaa.

Suunnitelmia vuoden varalle on tehty jo vuodenvaihteesta lähtien, matkustelua, omien asioiden oikeaa järjestelyä, ei kiireellä hutikoiden vaan oikein ajatellen. Tämä tarkoittaa tietenkin varastojen siivoamista, kirpputoreja ja kaikkea mistä aina työpaikan kahvipöydässa suunnitellaan ja puhutaan, että pitäisi tehdä. Samalla houkuttelee käydä vähän "vieraalla" töissä ja katsastella ympärilleen työmaailmassa, tämä kaikki tuntuu nyt käsinkosketeltavalta, ihanaa.

Olen haalinut itselleni yli kahdenkymmenen viiden vuoden työhistorian ja nyt on tauon paikka. Suosittelen tätä tunnetta kaikille joilla on mahdollisuus hiukan pysähtyä ja miettiä mitä tämä kaikki on, elämä, työelämä ja se vapaus mikä tästä seuraa.

Tämä kaikki on nyt edessä, palaan vuoden päästä asiaan ja kerron miten kaikki toteutui, mutta nyt otan kaiken irti vuorotteluvapaasta ja nautin elämästä.